Uit een publicatie van Seroundtable blijkt dat Google de eerste testen met het label draaide in september. Na maanden van testen heeft Google via een officieel statement laten weten dat het nieuwe label gelanceerd. Het label laat zien hoeveel jaren een bedrijf bestaat. Het label wordt weergegeven onder de review sectie in de local pack.

Hoe ziet het label er uit?

Helaas hebben we nog geen voorbeelden kunnen vinden van het label in Nederland ondanks dat Google wel aangeeft dat het reeds is uitgerold. Onderstaande afbeelding geeft een voorbeeld weer van het label in Amerika.

Hoe krijg je dit label?

Door een openingsdatum toe te voegen aan uw Google My Business profiel kunt u klanten laten weten wanneer u bent begonnen of gaat beginnen met uw bedrijf. Elk bedrijf kan zijn/haar openingsdatum toevoegen in Google My Business. Dit is echter geen garantie voor het label. Hier dient u voor in aanmerking te komen. Google heeft niet losgelaten hoe u in aanmerking kunt komen voor het label. Wel kunnen we bevestigen dat het niet afhankelijk is van het aantal jaren dat jouw bedrijf actief is. Zo hebben we ook bedrijven gezien met het “1 jaar actief label”.

Waarom is het label belangrijk?

Het label helpt bedrijven het vertrouwen te winnen van een klant. Wanneer een klant op zoek is naar een geschikte partij voor zijn of haar dienst is zij continu op zoek naar bevestiging. Dit vinden ze onder andere in reviews en binnenkort dus ook door weer te geven hoeveel jaren je al actief bent.

Joost Ogink

Categorieën

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact op
Begin gesprek
SYcommerce via WhatsApp
Hallo,
Kunnen wij je misschien ergens mee helpen?