Het is weer mogelijk om een indexering aan te vragen voor een pagina via Google Search Console, dat laat Google via een officieel statement via Twitter weten. De indexering tool werd op 14 oktober 2020 tijdelijk gedeactiveerd omdat ze de tool en haar infrastructuur wouden finetunen. De verwachting was dat dit enkele weken zou duren, echter zou de tool er in werkelijkheid een kleine 10 weken uit liggen.

Het officiële statement van Google

In een officieel statement laat Google via Twitter het volgende weten: “We’re glad to announce that ‘Request Indexing’ is back to the Google Search Console URL Inspection – just in time for the new year!”

Bovendien herinnerden ze hun volgers er aan, in een aanvullende tweet, dat wanneer je een grote hoeveelheid gewijzigde URL’s wil doorgeven, je beter een nieuwe sitemap kunt uploaden. Bovendien gaven ze aan dat het aanvragen van een indexering geen garantie is voor een indexering. Met andere woorden: is je content niet goed genoeg, wordt je simpelweg niet meegenomen in de zoekresultaten.

Waarom zijn SEO-specialisten zo blij dat indexing tool weer terug is?

Voor SEO-specialisten en website eigenaren is de indexing tool van Google heel belangrijk. Het zorgt er namelijk voor dat een nieuwe of gewijzigde pagina’s sneller worden geïndexeerd. Met name bij een grote website migratie is het heel fijn dat je gewijzigde URL’s direct kunt doorgeven aan Google.

Hoe vraag je een indexatie van nieuwe/belangrijke URL’s aan via Google Search Console?

Heb jij nog nooit gehoord van deze tool? Dan is het zeker iets om je even in te verdiepen. In deze blog leg ik stap voor stap uit hoe je de indexering van een nieuwe of belangrijke pagina aanvraagt.

Heb je nog vragen over de indexering tool? Stuur dan gerust een berichtje naar info@sycommerce.com.  

Joost Ogink

Categorieën

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact op
Begin gesprek
SYcommerce via WhatsApp
Hallo,
Kunnen wij je misschien ergens mee helpen?