In de volgende blog kondigt Google aan dat gebruikers nu meer en betere data kunnen exporteren in Google Search Console. Deze optie wordt uitgerold naar aanleiding van de vele vragen die zij ontvingen van gebruikers.

Het is vanaf nu mogelijk om complete tabellen te exporteren in plaats van specifieke tabellen. Het voordeel hiervan is dat bepaalde data makkelijker te lezen is buiten Search Console om. Daarnaast kun je de belangrijke data opslaan voor toekomst.

Verbeteringsrapporten

Voorheen was het enkel mogelijk om de tabel te exporteren die je ziet in Search Console. Dankzij deze update ben je ook in staat om de data achter de tabellen te exporteren.

Zo zie je in het geval van de AMP-pagina's bijvoorbeeld niet alleen het aantal issues dat er zijn en op een pagina, maar krijg je een dagelijks overzicht waarin je per pagina kunt zien wat de status is van een pagina en hoeveel impressies een pagina heeft gehad per dag.

Als u gegevens exporteert vanuit een specifieke detailweergave, kunt u de details van deze weergave bekijken in het geëxporteerde bestand. Als u kiest voor een export in Google Spreadsheets of een Excel bestand, krijgt u een spreadsheet met twee tabbladen. Mocht u ervoor kiezen om het bestand te downloaden als een .csv dan krijgt u een zip-bestand met twee csv-bestanden.

Prestatie rapporten

Als het gaat om prestatiegegevens, zijn er twee verbeteringen doorgevoerd:

  • U kunt nu met één klik de inhoud van alle tabbladen downloaden. Dit betekent dat u nu de gegevens over zoekopdrachten, pagina's, landen, apparaten, zoekoptredens en datums allemaal bij elkaar krijgt.
  • Daarnaast heeft u een u een extra tabblad (of csv-bestand) met de naam 'Filters', dat laat zien welke filters zijn toegepast toen de gegevens werden geëxporteerd.

Joost Ogink

Categorieën

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact op
Begin gesprek
SYcommerce via WhatsApp
Hallo,
Kunnen wij je misschien ergens mee helpen?