Wat is mobile responsive?

Een website die mobile responsive is, wordt ook goed weergegeven op mobiel/smartphone. Mobile responsive webdesign is onderdeel van responsive webdesign. Oftewel het bouwen van websites die geschikt zijn voor elk device.

Waarom moet ik zorgen dat mijn website mobile responsive is?

De afgelopen jaren is het gebruik van de smartphone/mobiel sterk toegenomen. Uit cijfers van Statcounter blijkt dat mobile search momenteel een aandeel heeft van 43,26% ten opzichte van 52,56% op desktop. Dat betekent dat websites tegenwoordig bijna net zo vaak worden benaderd via de telefoon als via de computer.

Zeker op de B2C markt zie je dat website voornamelijk worden benaderd via de smartphone.

Als webshop/website wil je de klant een optimale gebruikservaring bieden op jouw website, om de kans op een conversie te vergroten. Daarom is het van belang dat jouw website ook goed en bruikbaar wordt weergegeven op de telefoon.

Hoe test ik of mijn website mobile responsive is?

Er zijn verschillende manieren om te testen om te testen of jouwe website mobile responsive is. De meest relevante manier om te controleren of jouw website mobile responsive is, is de Mobile Friendly test van Google. 

Andere manieren om te kijken of jouw website functioneel werkt op mobiel is de inspectie tool op de computer of door simpelweg te kijken op jouw telefoon hoe goed jouw website werkt.

Let goed op dat je bij jouw analyse gebruik maakt van verschillende browsers!

Hoe maak ik mijn website mobile responsive?

Wij raden aan om gebruik te maken van een responsive thema wanneer je een website gaat (laten) bouwen. Een responsive thema zal namelijk het merendeel van jouw website automatisch responsive maken.

Bovendien zijn er ook verschillende builders die het makkelijker maken om een pagina responsive op te bouwen. Denk daarbij aan een van de volgende builders:

  • Elementor
  • Visual Composer
  • UX-builder (Flatsome theme)

Jeroen Klomp

Categorieën

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact op
Begin gesprek
SYcommerce via WhatsApp
Hallo,
Kunnen wij je misschien ergens mee helpen?