Wat is een e-mailadres?

Een e-mailadres gebruikt men om digitaal berichten/e-mails naar elkaar te kunnen versturen. De eerste e-mail werd geschreven door Ray Tomlinson in 1971 (!). Rond 1995 werd de e-mail pas echt populair omdat internet toen pas echt toegankelijk werd voor iedereen. Waar vroeger alle communicatie verliep door middel van brieven, telegrammen, faxen of telefoon, vindt nu het overgrote deel van alle communicatie plaats via e-mails.

Waar komt het woord e-mailadres vandaan?

De oorsprong van het woord “e-mailadres” is vrij simpel. Kijk maar eens goed naar het woord. E-mailadres bestaat namelijk uit 2 woorden: “e-mail” en “adres”. E-mail Het woord e-mail komt uit de Engelse taal. De “e-“ staat namelijk voor electronic; wat maakt dat de volledige vertaling van het woord e-mail, elektronische post is. Adres Om een bericht of e-mail aan iemand te kunnen richten is het belangrijk dat je deze naar een uniek adres kunt sturen. Hiervoor zijn e-mail adressen in de wereld geroepen. Je kunt dus eigenlijk stellen dat het e-mailadres de NAW-gegevens op een envelop vervangt.

Hoe maak ik een e-mail adres voor mijn website?

Je ziet vaak dat bedrijven allemaal een e-mailadres hebben met daarin de domeinnaam van hun website verwerkt. In de volgende handleiding leg ik stap voor stap uit hoe je een e-mailadres aanmaakt voor jouw website.

Stap 1: Klik rechtsbovenin het menu op “Mijn account”

Daar gaan we dan! Om een e-mailadres aan te maken voor onze website moeten we eerst naar de website van mijndomein. Daar klikken we rechtsbovenin het menu op "Mijn account".

Stap 2: Log in met jouw accountgegevens

Als het goed is heb je al een account. We gaan namelijk een e-mailadres aanmaken voor een website die je reeds in bezit hebt. Vul in het scherm je e-mailadres en wachtwoord in en klik op "Inloggen".

Stap 3: Klik achter e-mail op beheren

Als het goed is ben je nu ingelogd. En krijg je en overzicht van alle producten die vallen onder jouw abbonement. Mocht e-mail er niet tussen staan, zul je deze eerst moeten aanschaffen. Staat "E-mail" er wel tussen, klik dan op de blauwe knop "Beheren" erachter.

Stap 4: Klik op “Nieuwe e-mailadres aanmaken”

Scroll iets naar beneden, daar vind je de knop "Nieuwe e-mailadres aanmaken". Klik hier op.

Stap 5: Kies een e-mailadres en wachtwoord

We zijn alweer aangekomen bij de laatste stap! Vul in de eerste kolom het e-mailadres in dat je wil aanmaken. Kies vervolgens een wachtwoord en klik op "Aanmaken".

Welke e-mailadressen zijn handig om aan te maken?

Als bedrijf is het handig om per bedrijfsactiviteit verschillende e-mailadressen aan te maken. Niet alleen is het voor de klant fijn dat zijn/haar mail direct bij de juiste persoon aan komt, ook scheelt het veel tijd voor uw werknemers. Enkele voorbeelden van handige e-mailadressen zijn: