Wat is Meta?

Meta, voluit Meta Platforms, Inc. is het bedrijf van Mark Zuckerberg dat eigenaar is van ondere andere Facebook, Instagram en Whatsapp. Meta werd in 2004 opgericht en heette voorheen Facebook, Inc., maar dit werd op 28 oktober 2021 aangepast naar Meta Platforms, Inc.

Meta, dat gevestigd is in Californië, Verenigde Staten biedt werk aan ruim 58.000 mensen en had in 2021 een omzet van $117,9 miljard. Hieraan hield Meta $39,4 miljard winst over.

Financiële situatie

Je zou denken dat het Meta financieel voor de wind gaat, maar dat valt tegen. Waar een aandeel in Meta vorig jaar september nog ruim $370 kostte, is een aandeel nu (juli 2022) nog maar $170 waard.

De redenen hiervoor zijn:

 • Een stagnering van het aantal gebruikers. Waar in het eerste kwartaal werd verwacht dat er 1,95 miljard dagelijkse gebruikers zouden zijn, waren dit er 'maar' 1,93 miljard.
 • De aanpassing van gebruikersvoorwaarden voor mobiele apps op besturingssystemen van Apple. Hierdoor is het voor adverteerders lastiger om via Meta de juiste doelgroep te bereiken. En laat nou net de advertentiekosten de grootste inkomstenbron zijn.
 • De populariteit van TikTok. Mark Zuckerberg gaf zelf aan dat het reclamemodel van Meta onder druk komt te staan door de populariteit van TikTok. Dat zijn natuurlijk uitspraken die niet ten goede komen aan het vertrouwen van beleggers.
 • Toekomst Meta

  Moeten we ons dan druk gaan maken over de toekomst van Meta? Als je het ons vraagt niet. Natuurlijk is er een stagnering van gebruikers, zijn er een paar negatieve veranderingen voor Meta en is er serieuze concurrentie voor Meta. Maar we mogen niet vergeten dat het platform nog steeds 1,93 miljard dagelijkse gebruikers heeft.

  Giel Plant

  Categorieën

  Vragen over dit onderwerp?

  Neem contact op
  Begin gesprek
  SYcommerce via WhatsApp
  Hallo,
  Kunnen wij je misschien ergens mee helpen?