Instagram

Instagram is een social media platform waar gebruikers foto's en filmpjes kunnen delen met volgers. Deze foto's en video's kunnen in de tijdlijn gedeeld worden, of in het verhaal geplaatst worden. Foto's en video's die gebruikers in de tijdlijn delen, worden ook gearchiveerd in hun profiel en zijn als een soort album in te zien door de gebruiker zelf en de volgers van de gebruiker.

Privéaccount

Het is voor gebruikers mogelijk om een privéaccount in te stellen, zodat het niet voor iedereen mogelijk is om het profiel te zien. Als dit ingesteld is, is het alleen mogelijk voor geaccepteerde volgers om foto's, video's, reels en verhalen te zien. Als je dit wil instellen ga je naar je eigen profiel, klik je op de 3 horizontale streepjes rechtsbovenin, dan klik je op instellingen en daarna ga je naar privacy. Hier kun je aangeven dat je privéaccount wil.

Reels

Naast het delen van normale video's, is het voor gebruikers ook mogelijk om reels te delen. Reels zijn filmpjes van 15, 30, 60 of 90 seconden en kunnen in dezelfde omgeving gemaakt worden als foto's en normale video's. Wat reels anders maakt dan normale filmpjes, is dat er veel meer opties zijn om een filmpje te bewerken, je kunt er muziek onder zetten en nog veel meer. Reels worden dan ook veelal gebruikt door creators en influencers, maar ook "normale" gebruikers kunnen gebruik maken van reels.

Met reels gaat Instagram de concurrentie aan met TikTok en in onze ogen is dat met succes gelukt. Reels was sinds de lancering namelijk vrijwel meteen een succes. Je kunt reels in je tijdlijn voorbij zien komen als deze worden gedeeld door een gebruiker die je volgt. Ook kun je reels van creators zien door te klikken op de middelste knop onderaan de pagina. (zie onderstaande foto)

Live

Een andere functie die Instagram biedt is de live functie. Dit bestond al op Facebook en is ook toegevoegd aan Instagram. Deze functie maakt het mogelijk om live te gaan op Instagram, alleen of met meerdere mensen. Live streams zijn te bekijken in het verhaal overzicht bovenaan de homepage. Het verschil tussen de live video's van Facebook en Instagram, is dat je de live video's op Instagram niet kunt terugkijken en die van Facebook wel. Je kunt op

Plaatsen van content

Hoe plaats je al deze content? Als je je op de homepage van Instagram bevindt, staat er bovenaan de pagina een plusje. Als je hier op klikt open je onderstaand beeldscherm. Helemaal onderin kun je swipen tussen de verschillende functies.

DM

DM is een term die je wellicht wel eens hebt gehoord. DM staat voor direct message en hiermee wordt gedoeld op de chatomgeving van Instagram. In deze omgeving kun je gesprekken voeren met andere gebruikers. Ook is het mogelijk om groepsgesprekken te maken met meerdere gebruikers.

Giel Plant