Facebook

Facebook is een social media platform waar gebruikers vrienden, familie en bekenden kunnen toevoegen als vriend. Doorgaans wordt het gebruikt om hedendaagse gebeurtenissen met elkaar te delen, contact te onderhouden, maar ook om je favoriete artiest, merk, sportclub, etc. te volgen

Oprichting

Facebook werd in 2004 opgericht door Mark Zuckerberg en groeide uit tot het grootste social media platform ter wereld met maandelijks 2,91 miljard gebruikers. Facebook realiseert jaarlijks een miljardenwinst door haar advertentiemodel. Adverteerders betalen Facebook om een advertentie te laten zien aan haar gebruikers.

Overnames

Facebook nam in 2012 haar grootste concurrent op dat moment, Instagram, over voor een bedrag van $1 miljard. Een ander bedrijf dat ook onder de hoede van Facebook valt is WhatsApp. WhatsApp werd in 2014 overgenomen door Facebook, voor maar liefst $19 miljard.

Naamsverandering

Het moederbedrijf van Facebook dat voorheen Facebook, Inc. heette, veranderde in oktober 2021 haar naam naar Meta Platforms, Inc. Dit deed het bedrijf om haar visie dat het metaversum de toekomst is te benadrukken.

Giel Plant

Categorieën

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact op
Begin gesprek
SYcommerce via WhatsApp
Hallo,
Kunnen wij je misschien ergens mee helpen?