Wat is Click Trough Rate?

CTR staat voor Click-Through-Ratio. Het Click-Through-Ratio, ook wel de klikfrequentie genoemd, geeft een beeld van het aantal mensen dat doorklikt naar de website. Dit aantal personen die inderdaad doorklikken naar de website via bijvoorbeeld een zoekmachine zoals Google of een advertentie, wordt aangegeven door een percentage. Het percentage wordt berekend op basis van het aantal kliks, gedeeld door het aantal vertoningen. Bijvoorbeeld, een Click-Through-Ratio van 0,1% betekent dat van de 1.000 bezoekers die jouw advertentie of jouw campagne hebben gezien, één bezoeker effectief op de advertentie heeft geklikt. Hoe hoger het Click-Through-Ratio-percentage dus is, hoe effectiever de campagne of advertentie is.

Op welke vakgebieden heb je te maken met een CTR?

Eigenlijk is het Click-Through-Ratio op ieder vakgebied belangrijk. Je wil graag dat klanten of gasten uw boodschap lezen. 'Gezien worden' kan leiden tot interactie, en dat is precies wat je wil. Zeker in het geval van een advertentie is het heel belangrijk. Hoe hoger de CTR is, hoe meer mensen de advertentie hebben gezien en er ook op geklikt hebben. Daarnaast is het Click-Through-Ratio ook een belangrijke factor bij het bepalen van de kwaliteitsscore in AdWords. Wanneer het Click-Through-Ratio verhoogd wordt, maakt dit de advertentie ook aantrekkelijker voor de doelgroep. Advertenties die op de hoogste plekken in de zoekmachines staan, leveren over het algemeen ook een hogere Click-Through-Ratio op.

Hoe krijg ik inzicht in mijn CTR?

Door middel van de Google Search Console kan je inzicht krijgen in het Click-Through-Ratio van jouw website, maar je kan het ook door ons laten berekenen. SYcommerce heeft een ruime ervaring op het gebied van het berekenen van het Click-Through-Ratio en wij kunnen ook op een deskundige manier bijdragen om jouw CTR te verhogen. Wil je het liever zelf berekenen dan hangt het ervan af van welke campagne of advertentie je graag de CTR wilt zien. Voor Google AdWords moet je inloggen in het Google Dashboard en hier de data opzoeken en voor bijvoorbeeld een Facebook campagne kan je deze data weer vinden in het Facebook dashboard. Voor de CTR van uw SEO efforts moet je naar de Google Search Console.

Hoe verbeter ik mijn CTR?

Er zijn tal van manieren om jouw Click-Through-Ratio te verhogen. SYcommerce weet precies welke voor jou het meest doeltreffend zijn. Globaal gezien zijn de volgende drie punten van belang: de relevantie, de positie en de tekst van de advertentie. Enkele voorbeelden waarmee de CTR verhoogd kan worden zijn: extensies toevoegen aan advertenties, een korte en krachtige URL of rich snippets toevoegen. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Wij helpen je er graag bij.

Categorieën

SEO