Google kondigde op 23 maart aan te zijn gestart met het uitrollen van een derde versie van de product review update. De update wordt de "March 2022 product reviews update" genoemd. Eerdere updates vonden plaats op 8 april 2021 en 1 december 2021. In deze blog leggen we uit wat de update inhoudt en hoe jij hier op kan inspelen.

Wat houdt de Google Product Review update in?

Met het uitrollen van deze update wil Google webmasters uitdagen om uitgebreidere reviews te verzamelen. Google zal deze uitgebreide product reviews ook promoten in de zoekresultaten.

Google zegt tegelijkertijd "thin content reviews" niet af te straffen. Dit zijn reviews die weinig tot geen (relevante) content bevatten. Ze zullen "rich content reviews" echter wel belonen; waardoor het effect nagenoeg gelijk is.

Websites met minder uitgebreide reviews zullen dalen in de zoekmachines en websites met uitgebreide product reviews zullen stijgen.

Je zult dus aan de slag moeten!

Hoe ziet een goede product review er dan uit volgens Google?

De derde product review van Google bouwt uiteraard voort op de eerste 2 updates. De update moet het voor Google mogelijk maken dat het makkelijker wordt om product reviews van kwaliteit te identificeren.

Alan Kent van Google zegt daarover het volgende: "De update maakt het voor ons makkelijk een goed aankoopadvies te geven aan onze gebruikers. Bovendien kunnen we op deze manier de mensen die een review plaatsen daadwerkelijk belonen met een hogere positie in de zoekresultaten."

De update vraagt een bepaald aantal criteria per product review. We sommen ze hieronder op.

Autoriteit

  • De review is geschreven door een expert in het vak;
  • De review is geschreven door iemand die het product heeft gebruikt;

Tekstueel

  • Beschrijf de voor- en nadelen van een product;
  • Beschrijf hoe het product verschilt van voorgaande versies;
  • Beschrijf hoe het product verschilt van concurrenten;

Visueel

  • Voeg een video of afbeelding toe waar het product wordt gebruikt;
  • Voeg een video of afbeelding toe van hoe het product er uit ziet;

Wanneer gaan we iets merken van de update?

De update zal de komende weken langzaam worden uitgerold. De verwachting is dat de grootste verschuivingen in de eerste weken zullen plaatsvinden.

De update zal in eerste instantie worden uitgerold over Engelstalige product reviews. Google gaf daarbij echter aan dat ze positieve effecten had gezien bij het uitrollen van deze update en dat het daarom aannemelijk is dat deze update ook in andere talen wordt uitgerold in de toekomst.

Joost Ogink

Categorieën

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact op
Begin gesprek
SYcommerce via WhatsApp
Hallo,
Kunnen wij je misschien ergens mee helpen?