Op 7 april 2022 kondigde Belinda Zeng (Product manager Search) aan dat Google een nieuwe functie introduceert: Google Multisearch. De functie wordt als beta uitgerold in het Engels in de Verenigde Staten en toont de beste winkelzoekopdrachten.

Bron: Blog Google

Wat is Google Multisearch?

Google Multisearch is een nieuwe functie in de laatste versie van de Google App. De functie stelt gebruikers in staat om vragen te stellen over afbeeldingen en foto's.

Hoe vaak komt het wel niet voor dat je een leuk item tegen komt op social media maar je geen idee hebt van welk merk het is. Waarschijnlijk heel vaak. Met Google Multisearch is dit verleden tijd.

Met Google Multisearch upload je een foto van het item dat je hebt gezien en ondersteun je jouw zoekopdracht met de term "merk". Google gaat vervolgens voor jou op zoek naar het merk van het item!

Waarom lanceert Google deze functie?

Google probeert continu te achterhalen met welke vragen mensen in de maatschappij rondlopen. Soms zijn deze vragen niet enkel in woorden te omschrijven en zouden mensen willen dat ze hun vraag konden onderbouwen door middel van een afbeelding. Google Multisearch stelt bezoekers in staat dit te doen!

Google Multisearch is het resultaat van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI).

Hoe werkt Google Multisearch?

Download allereerst de laatste update van de Google App en volg vervolgens de de onderstaande stappen:

  • Open de Google App
  • Klik op het Google Lens icoontje
  • Upload een foto uit de fotobibliotheek of maak een foto
  • Swipe omhoog en klik vervolgens op "+ Voeg toe aan je zoekopdracht" button om tekst toe te voegen

De Google Multisearch functie biedt jou de mogelijkheid vragen te stellen over de kleur, het merk of een visueel attribuut dat wordt weergegeven op de afbeelding/foto.

In de praktijk

Google geeft zelf 3 voorbeelden van mogelijke zoekopdrachten.

  • Je maakt een screenshot van een stijlvolle oranje jurk en voegt de zoekopdracht "groen" er aan toe om de jurk te zoeken in het groen;
  • Je maakt een foto van jouw eettafel en voegt de zoekopdracht "salon tafel" er aan toe om een bijpassend salontafel te vinden;
  • Je maakt een foto van jouw rozemarijn plant en voegt de zoekopdracht "verzorgingsinstructies" er aan toe om verzorgingsinstructies te vinden voor jouw plant;

Joost Ogink

Categorieën

SEO

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact op
Begin gesprek
SYcommerce via WhatsApp
Hallo,
Kunnen wij je misschien ergens mee helpen?