1. Gebruik een zoekwoord

Zorg dat het zoekwoord waar jij op gevonden wil worden voorkomt in de permalink. Door het zoekwoord toe te voegen aan de permalink, zeg je tegen Google:

Hey Google! Deze pagina gaat over "zoekwoord"

Google probeert op basis van de content op een pagina, waaronder de permalink, op te maken waar een pagina over gaat.

Wanneer jij gevonden wil worden op het zoekwoord dierenvoeding, doe jij er goed aan om het woord dierenvoeding terug te laten komen in de permalink. Google krijgt daarmee een extra signaal dat de kans sterk aanwezig is dat een pagina over dierenvoeding gaat.

2. Gebruik een koppelteken

Maak gebruik van een koppelteken in de URL om woorden van elkaar te onderscheiden. Google begrijpt namelijk heel goed dat jij door middel van het koppelteken wil aangeven dat het gaat om 2 of meer losse woorden zijn.

Stel ik wil goed gevonden worden op de blog "Hoe voed ik een kat op" dan is de slug /hoe-voed-ik-een-kat-op/ beter voor Google te begrijpen dan /hoevoedikeenkatop/.

Google zegt hier zelf het volgende over:

Consider using punctuation in your URLs. The URL http://www.example.com/green-dress.html is much more useful to us than http://www.example.com/greendress.html. We recommend that you use hyphens (-) instead of underscores (_) in your URLs.

Ze zeggen dus niet alleen ze willen dat je een koppelteken gebruikt. Ze geven ook aan dat ze liever hebben dat je een koppelteken gebruikt dan een underscore.

3. Houd het kort

Hoe korter de URL, hoe beter. Dit is gebleken uit verschillende onderzoeken. Simpelweg omdat het voor zowel de bezoeker als de bezoeker sneller duidelijk is waar een pagina overgaat.

Wordpress creëert vaak zelf, op basis van de titel, een slug voor een bericht, pagina of post. Controleer deze goed en verwijder irrelevante woorden om de slug zo kort mogelijk te houden.

Je zult zien dat je niet alleen hoger scoort in de zoekresultaten, maar dat ook jouw CTR een stuk hoger zal zijn!

4. Gebruik geen hoofdletters

Dit is gelukkig al lang niet meer zo'n groot probleem dan voorheen. De meeste moderne servers behandelen kleine letters en hoofdletters namelijk hetzelfde. 

Er zijn echter ook servers die dat niet doen (!).

In dit geval zal jouw pagina leiden naar een 404-pagina. Ofwel de website geeft een foutmelding en de klant krijgt niet de content te zien waar hij naar zocht.

Gebruik daarom voor de zekerheid enkel kleine letters in de permalink.

5. Gebruik geen datums

Het gebruik van datums is om meerdere redenen een slecht idee. Maak daarom geen gebruik van datums in je URL.

Allereerst wordt jouw permalink er onnodig langer van. Het toevoegen van een datum zorgt al gauw voor 10 extra (onnodige) karakters in jouw permalink.

Bovendien vertelt het de zoekmachine dat je content niet meer recent is wanneer je de URL niet bij elke wijziging update naar de nieuwe datum.

De URL wijzigen naar de nieuwe datum is echter ook spannend, want dan moet je bij elke URL wijziging opnieuw waarde opbouwen voor de nieuwe permalink. Bovendien verliezen backlinks ook significant waarde. 

6. Gebruik subfolders

Gestructureerde mapjes maken het voor Google makkelijker om te bepalen waar een bezoeker is op de website. Bovendien is het ook handig voor de bezoeker.

Joost Ogink

Categorieën

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact op
Begin gesprek
SYcommerce via WhatsApp
Hallo,
Kunnen wij je misschien ergens mee helpen?