Als ondernemer ben je continu op zoek naar mogelijkheden om jouw online performance te verbeteren. In de huidige markt zijn er duizenden mogelijkheden en is het dus belangrijk dat je de juiste prioriteit bepaalt voor elke mogelijkheid of kans. Het bepalen van prioriteiten wordt online veelal gedaan middels het PIE-model.

Invloed locatie hosting op SEO

Een website zal altijd sneller laden wanneer een bezoeker dicht bij de server is van jouw hosting. Het is daarom belangrijk om een hosting te vinden met een server in de buurt van jouw (potentiële) bezoekers.

Een snelle website zal zorgen voor een veel betere gebruikerservaring voor zowel klanten als bezoekers.

Hoewel het niet bewezen is dat de locatie van een server invloed heeft op jouw positie in de zoekresultaten, zijn er wel sterke bewijzen dat het IP-adres van een website van invloed is op jouw posities in de zoekmachine.

De meeste mensen kiezen een hostingbedrijf op basis van de naam of omdat iemand anders hen het heeft aanbevolen. Wanneer je kiest voor een massa hosting (zoals GoDaddy of Strato) wordt je ingedeeld op een willekeurige server waar weinig tot geen aandacht wordt gegeven aan de geolcatie van het IP adres.

Invloed abonnement hosting op SEO

Heb je de ambitie om bovenin de zoekresultaten van Google te komen? Dan raad ik je af om een goedkope hosting te nemen.

Een hosting biedt vaak verschillende abonnementen aan. Deze maandelijkse kosten van deze abonnementen variëren van enkele tot honderden euro’s per maand.

Om ook de kleine hostingpakketten rendabel te krijgen, zullen ze op verschillende facetten moeten besparen. Dat kan bijvoorbeeld op de configuratie van de servers, de hardware, de infrastructuur of de service.

Deze besparingen hebben direct invloed op de performance van jouw website. Zo zal een trage website leiden tot een mindere gebruikservaring en zal Google je lager plaatsen in de zoekresultaten.

Daarnaast zal je bij een goedkoop hosting abonnement vaker problemen ervaren met down-time.

Kiezen van een hosting

Het kiezen van een hosting wordt vaak als lastig ervaren. Het belangrijkste is dat je van tevoren goed onderzoek doet en de nodige vragen stelt aan jouw hosting bedrijf.

SYcommerce is gehost bij YourHosting. De reden voor ons was de locatie van de server en de uitgebreide service die ze bieden bij complexe vraagstukken.

Ga daarom voor jezelf goed na waar je naar op zoek bent!

Joost Ogink

Categorieën

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact op
Begin gesprek
SYcommerce via WhatsApp
Hallo,
Kunnen wij je misschien ergens mee helpen?