Google kan er blijkbaar geen genoeg van krijgen, want afgelopen woensdag kondigde Google opnieuw een update aan voor haar algoritme. Het gaat om de December 2022 link spam update. De update wordt in een tijdbestek van 2 weken uitgerold in alle landen.

De update van Google moet er voor zorgen dat webmasters stoppen met het onnatuurlijk verkrijgen van backlinks. Door een update van SpamBrain is Google nu nog beter in staat om spammy links te detecteren.

Wanneer SpamBrain een link als spammy markeert zal het de waarde van de spammy backlinks neutraliseren. Dat wil zeggen dat deze onnatuurlijke backlinks geen waarde meer doorgeven.

Wat is SpamBrain?

Google doet er alles aan om spam content te voorkomen in de zoekmachines. Daarom hebben zij een systeem ontwikkeld dat op basis van AI in staat is om spam te detecteren, genaamd SpamBrain.

Met de lancering van de link spam update zijn de functionaliteiten van SpamBrain echter uitgebreid. Google omschrijft de update als volgt:

Today, we're leveraging the power of SpamBrain to neutralize the impact of unnatural links on search results.

Google Search Central

Ofwel, naast het detecteren van spammy content kan SpamBrain nu ook:

  • gekochte links ontdekken;
  • websites die backlinks verkopen ontdekken;

Waarom is het belangrijk om de link spam update in de gaten te houden?

Mocht je een daling zien van jouw organische posities in de zoekresultaten, dan kan dit te maken hebben met de link spam update. Mocht je in het verleden backlinks hebben gekocht, dan is het slim om de komende weken jouw organische posities in de gaten te houden.

Heb je het idee dat je wegzakt in de organische zoekresultaten en heb je geen idee waarom? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag.

Joost Ogink

Categorieën

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact op
Begin gesprek
SYcommerce via WhatsApp
Hallo,
Kunnen wij je misschien ergens mee helpen?