Op 31 maart 2022 kondigt Twitter op haar blog aan dat zij 3 nieuwe advertentietypes introduceren. De advertentietypes zullen beschikbaar worden gesteld voor een geselecteerd aantal merken. De nieuwe advertentietypes worden vooralsnog alleen in Amerika weergegeven op iOS apparaten, Android apparaten en het web.

Welke advertentietypes lanceert Twitter?

Zoals we al eerder aangaven introduceert Twitter 3 nieuwe advertentietypes:

  • Interactive Text Ads
  • Product Explorer Ads
  • Collection Ads

Interactive Text Ads

De eerste advertentietype die Twitter lanceert is de Interactive Text Ad. De advertenties zullen groter worden weergegeven en met een dikkere lettertype dan de standaard Twitter-advertenties.

Adverteerders kunnen bovendien 3 woorden in hun advertentietekst met een kleur markeren. Aan het gemarkeerde woord dient een landingspagina naar keuze te worden gekoppeld. Bedrijven kunnen kiezen uit 10 verschillende highlight kleuren.

De nieuwe tekst advertenties zullen nog meer opvallen en bovendien biedt het consumenten een nieuwe manier om met advertenties om te gaan.

Een handvol merken in de VS waaronder Oreo, Bud Light en Wendy’s zullen dit advertentietype testen.

Product Explorer Ads

De Product Explorer Ads bieden adverteerders de mogelijkheid om te adverteren in 3D op Twitter. Bezoekers zullen in staat zijn om de afbeeldingen te swipen en te roteren zodat ze de producten uit verschillende hoeken goed kunnen bekijken. Bij interesse kunnen klanten onder de 3D-afbeelding direct door klikken naar de website.

Collection Ads

De Collection Ads bieden adverteerders de mogelijkheid om meer storytelling toe te voegen aan hun advertentie. De advertentie bestaat uit een grote hoofdafbeelding waar de adverteerder een sfeer en-of verhaal kan neerzetten.

Onder de hoofdafbeelding kunnen meerdere product thumbnails worden geplaatst. Aan elke afbeelding in de advertentie kan een andere landingspagina worden gekoppeld.

Merken die deze de Collection en Product Explorer Ads zullen testen zijn:

  • New Balance
  • Lexus
  • Bose

Joost Ogink

Categorieën

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact op
Begin gesprek
SYcommerce via WhatsApp
Hallo,
Kunnen wij je misschien ergens mee helpen?