In een continu veranderende branche, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van trends en ontwikkelingen. Hierdoor kunnen wij er voor zorgen dat onze klanten als eerste toegang hebben tot nieuwe producten, functies en diensten in de markt. Maar ook voor onze eigen webshops is het belangrijk om mee te gaan met relevante ontwikkelingen.

Vorige week zijn wij bij de Webwinkel Vakdagen geweest om in gesprek te gaan met de exposanten van dit jaar. We hebben een hoop interessante gesprekken gehad en veel ideeën uitgewisseld. Hieronder een korte recap van de bedrijven die wij hebben gesproken.

Clonable

Clonable maakt het mogelijk om jouw internationale ambities te verwezenlijken. Hoe? 

Het zit al in de naam, Clonable kloont jouw website en vertaalt deze vervolgens. Normaal gesproken kost het kopiëren en vertalen veel tijd en geld, maar door de software van Clonable is jouw website binnen 5 minuten vertaald. 

Pas je een stuk tekst op jouw website aan? Dan wordt deze automatisch op de vertaalde website bijgewerkt. Voeg je een nieuwe pagina aan jouw website toe? Dan wordt deze automatisch gekloond en vertaald. De vertaalde website is dus (zo goed als) onderhoudsvrij.

Hoe goed is de vertaling? We hebben het getest voor onze beide webshops en we stonden versteld van de kwaliteit!

YUGE AR for webshops

Een klant is in jouw webshop op zoek naar een nieuwe lamp voor in zijn/haar eetkamer. De klant komt 3 lampen tegen die hij/zij erg mooi vindt en kan maar moeilijk kiezen tussen de lampen. In de huidige situatie bestelt de klant alle drie de lampen, bekijkt hij/zij thuis welke lamp het beste staat om vervolgens 2 lampen terug te sturen. 

Hoe kun je dit voorkomen? YUGE maakt het mogelijk voor klanten om door middel van Augmented Reality de lampen met een mobiele telefoon of tablet de lamp live te bekijken in hun woonkamer. Hiermee neem je twijfel bij klanten weg, zullen het aantal conversies verhogen en het aantal retouren neemt af.

Icecat

Een veelvoorkomend "probleem" bij webshops, is productinformatie. Waarom is productinformatie belangrijk voor webshops? Klanten die online kopen, doen dit vanzelfsprekend op afstand. Waar in de fysieke winkel een verkoopmedewerker een klant adviseert en kan voorzien van de benodigde informatie, moet in een webshop de klant overtuigd worden door middel van de productinformatie. Daarnaast vergelijken klanten producten met elkaar, hierom is het van belang om zo veel mogelijk productspecificaties te tonen. 

Icecat maakt het leven van webshopeigenaren een stuk makkelijker,
zij hebben namelijk een enorme database met productinformatie beschikbaar. Deze database bestaat uit ruim 13 miljoen producten, van 20.000+ merken, beschikbaar in 71 talen. De kosten? Als de producent de productinformatie gratis met Icecat deelt, is het voor jou ook gratis! 

Marktplaats

Iedereen kent Marktplaats wel en de meeste mensen hebben wel eens wat gekocht of verkocht op Marktplaats. Waar Marktplaats vooral bekend staat om het kopen en verkopen van tweedehands producten door particulieren, zijn er ook een hoop bedrijven actief op het platform. Met onze webshop DeRoofvisser.com hebben wij een tijd producten aangeboden op Marktplaats, maar tot onze grote ergernis kregen wij continu klanten die de helft boden voor onze producten. Hier zijn wij dus redelijk snel weer vanaf gestapt.

Tijdens ons bezoek aan de Webwinkel Vakdagen liep wij langs de stand van Marktplaats. Hier stond groot "geef jouw webwinkel de ruimte om te groeien". We hebben onze vooroordelen aan de kant geschoven en zijn in gesprek gegaan. We hadden 1 brandende vraag en dat was: hoe zet je Marktplaats succesvol in als verlengstuk van je eigen webshop. Het antwoord dat we kregen was: "Heel simpel, je moet het een beetje vergelijken met bijvoorbeeld Google Ads. Als je gebruik maakt van Marktplaats Pro, plaats je advertenties die leiden naar jouw eigen webshop. Met 8 miljoen gebruikers per maand is Marktplaats een van de grootste handelsplatformen van Nederland. Daarbij komt dat 40% van de bezoekers op zoek is naar nieuwe producten, wat het super interessant maakt voor webshops." Kortom, Marktplaats heeft een transitie doorgemaakt. Waar het voorheen voornamelijk werd gebruikt om tweedehands spullen te verkopen, wordt het nu dagelijks gebruikt als verlengstuk van webshops.

Watermelon

Wij horen vaak van webshopeigenaren dat zij dit een van de minder leuke dingen vinden. We hebben het over klantvragen. 

Er voor zorgen dat klanten tevreden zijn is erg belangrijk en het beantwoorden van klantvragen speelt daar een grote rol in. Hoe kun je ervoor zorgen dat je het aantal klantvragen beperkt? Allereerst is het van belang om producten in je shop te voorzien van voldoende productinformatie. Ten tweede is het verstandig om een veelgestelde vragen pagina (FAQ) in te richten. 

Tot slot kan het instellen van een chatbot ervoor zorgen dat de meest eenvoudige vragen snel beantwoord kunnen worden. Met Watermelon is het heel simpel om je eigen chatbot in te stellen. Je kunt hier bijvoorbeeld de veelgestelde vragen in verwerken, veel klanten zullen namelijk toch niet naar de veelgestelde vragen kijken. Ook krijg je met Watermelon inzicht in alle data van de chatbot, zo kun je de chatbot optimaliseren voor de beste klantervaring. 

Zorgt dit er dan voor dat je nooit meer klantvragen krijgt? Waarschijnlijk niet. 

Maar het zorgt er wel voor dat eenvoudige vragen snel beantwoord worden en het zal het aantal klantvragen aanzienlijk verminderen! 

Vendiro

SYcommerce is trotse partner van Channable en om met de deur in huis te vallen bij de stand van Vendiro, vroegen wij wat Vendiro onderscheidt van Channable. Het antwoord was vrij simpel. Waar Channable zich laat lenen voor een breed scala aan kanalen, focust Vendiro zich alleen op marketplaces. 

Daarnaast wordt alles beheerd in Vendiro zelf, zo hoeven orders niet verwerkt te worden in de platformen. Voor verkopers die nog bekend zijn met een buitenlands platform, heeft Vendiro experts die zowel strategisch en operationeel advies geven. Hiermee helpen zij jou om internationaal succesvol te worden. 

Kortom, als jij ambitie hebt om de Europese marketplaces te veroveren is het aan te raden om gebruik te maken van de diensten van Vendiro. 

UserSense

Waarom is mijn conversiepercentage zo laag? Waarom verlaten bezoekers mijn website? Antwoorden op deze vragen zijn er genoeg te vinden, je hebt alles al geprobeerd, maar niks werkt. Het liefst kom je in contact met de website-verlaters, maar dat is helaas niet mogelijk. 

Via het platform van UserSense, wordt het een stuk eenvoudiger om erachter te komen waar jouw websitebezoekers tegen aanlopen en waarom ze uiteindelijk jouw website of webshop verlaten. UserSense heeft een database van zo'n 25.000 testers afkomstig uit Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. 

Door een usability test uit te laten voeren, kom je er achter hoe gebruikers jouw website of webshop ervaren. De ervaringen van de tester worden gedeeld middels een videoboodschap. Zo weet je zeer gedetailleerd waar deze gebruikers tegenaan lopen en wat de conversiekillers zijn. 

Geënthousiasmeerd?

Dat zijn wij zeker! Lijkt een van de functies of diensten jou interessant voor jouw website of webshop? Neem dan gerust contact met ons op, we vertellen je er graag meer over!

Giel Plant

Categorieën

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact op
Begin gesprek
SYcommerce via WhatsApp
Hallo,
Kunnen wij je misschien ergens mee helpen?