Mocht u Google Ads vandaag openen, dan kan het zijn dat deze niet helemaal lekker werkt. Het kan namelijk wat langer duren voordat uw Responsive Search Ads worden goedgekeurd. Dat laat Google weten in een officieel bericht op hun website.

Wat zijn Responsive Search Ads?

Marketing automation is een trend die al langere tijd speelt. Het betreft simpelweg het automatiseren van alle marketingactiviteiten binnen een organisatie. Google Ads speelt met haar tekst-advertenties op deze trend in door middel van Responsive Search Ads (RSA).

Deze advertenties bestaan uit 15 kopteksten, 4 beschrijvingen en 1 URL. Op basis van de kenmerken van de bezoeker worden er door Google 3 kopteksten en 2 beschrijvingen gekozen. Door middel van Machine Learning test Google welke combinaties het best werken.

Waarom worden advertenties gekeurd?

Google Ads kent een strikt beleid omtrent de inhoud van haar advertenties. Om te voorkomen dat er advertenties online komen die het beleid schenden, keurt Google alle advertenties die gepubliceerd worden. Het advertentiebeleid omvat vier deelgebieden:

  • Verboden content: content die u niet mag promoten in het Google netwerk;
  • Verboden prakijken: wat u niet mag doen als u via ons wilt adverteren;
  • Beperkte content en functies: content die mag worden gepromoot, maar waarvoor wel beperkingen gelden;
  • Redactionele en technische vereisten: kwaliteitsnormen voor uw advertenties, websites en apps;

Je leest hier meer over het Google Ads-beleid.

Over de update

Google liet op 1 april weten op de hoogte te zijn van een probleem in Google Ads dat een significant aantal bezoekers zou aangaan. Het probleem betreft een vertraging bij de beoordeling van RSA-advertenties. Google geeft in de berichtgeving aan dat zij uiterlijk op 4 april om 07:00 met een update zullen komen omtrent de situatie.

Google geeft aan dat Google Ads gewoon bereikbaar is voor klanten; maar dat het mogelijk is dat er foutberichten worden weergegeven of er doen zich andere onvoorziene situaties voor.

Wanneer verwachten we dat dit is opgelost?

Google geeft in haar berichtgeving aan dat zij uiterlijk op 4 april om 07:00 met een update zullen komen omtrent de situatie. Hiermee zeggen zij echter niet dat het dan al is opgelost. We zullen dus even moeten afwachten tot maandag.

Joost Ogink

Categorieën

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact op
Begin gesprek
SYcommerce via WhatsApp
Hallo,
Kunnen wij je misschien ergens mee helpen?