In de tijd waar social media tegenwoordig een centrale rol neemt in het dagelijkse leven is het handig om bij te blijven met de huidige trends. Dit helemaal als je veel werkt met social media. Door goed op de hoogte te blijven van de huidige ontwikkelingen is het makkelijker relevant te blijven. In deze blog nemen we je graag mee langs een aantal belangrijke social media trends van 2023.

Short video’s onmisbaar

De platforms zoals TikTok, Instagram Reels, en YouTube Shorts domineren de social mediawereld. De korte filmpjes hebben het vermogen om in enkele tientallen seconden boeiende verhalen over te brengen. De aantrekkelijkheid van de short video’s is niet per se nieuw. Ook in 2022 was er al een sterkte opkomst. Maar in 2023 wordt er een nieuw hoogtepunt bereikt. Om jouw doelgroep te bereiken via kanalen zoals TikTok en YouTube Shorts is het belangrijk om je content verteerbaar, deelbaar en uiteraard kort te houden. De aandacht van de kijker moet in één oogwenk gegrepen worden.

Toenemende privacyregelgeving

Privacy begint een grotere rol te spelen in de wereld van social media. De toenemende zorgen over dataprivacy en daarmee de strengere privacywetten, zorgen ervoor dat we als creators minder makkelijker de doelgroep kunnen bereiken. In andere woorden: het beschermen van de mensen op de apps maakt het uitdagender om de gebruiker te bereiken. Het maken van aantrekkelijke en relevante content wordt hiermee cruciaal.

Kwaliteit over kwantiteit

Gebruikers zijn tegenwoordig op zoek naar kwalitatieve en authentieke content. De consument zoekt oprechtheid en afwisseling. Het verkopen van onzin, zoals het perfecte plaatje, zal niet echt meer werken. Mensen worden kritischer, waardoor het belangrijk is om je eigen stem te laten horen. Laat echt zien wie jij bent. Organisaties die oprecht, eerlijk en open zijn, zullen eerder het vertrouwen van het publiek winnen!

Social shopping en social ads

De lijn tussen e-commerce en social media wordt steeds dunner. De mogelijkheid om direct producten te kopen van social media platforms wordt steeds populairder. Meer en meer bedrijven zullen deze handel omarmen om het voor klanten gemakkelijker te maken hun producten en diensten rechtstreeks via social media te kopen.

Adverteren op bijvoorbeeld Instagram en Facebook is al iets wat meerdere jaren populair is. Maar nu met de gigantische opkomst van TikTok, is ook dit platform een interessante plek om als bedrijf te adverteren. Veel bedrijven voelen nog niet echt waarde bij deze app, of denken dat hun doelgroep er bijvoorbeeld geen gebruik van maakt. Maar wij denken, vooral met de enorme groei, dat TikTok zeker een app is waar mogelijkheden liggen wat betreft het adverteren.

Conclusie

Zoals met elke trend, is het belangrijk om niet zomaar de massa te volgen. Het is verstandig om te beoordelen hoe elke trend past bij jouw unieke behoeften en doelstellingen. Zo ook bij deze trends wat betreft social media. Wij denken dat flexibiliteit en authenticiteit jou zeker gaan helpen met de veranderende wereld van social media.

Giel Plant

Categorieën

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact op
Begin gesprek
SYcommerce via WhatsApp
Hallo,
Kunnen wij je misschien ergens mee helpen?