Industry Leader in Digital Business

SYcommerce introduceert Social Media Workshops

Veel bedrijven zoeken naar een effectieve toepassing van Facebook, Twitter, YouTube, Flickr en FourSquare, maar missen een duidelijk overzicht en de kennis om dit effectief te gebruiken. Ook zijn er diverse organisaties die succesvol een eigen pagina op Facebook en een account op Twitter hebben maar onvoldoende kennis in huis hebben om van de verschillende mogelijkheden en functionaliteiten gebruik te maken. SYcommerce biedt haar klanten een social media workshop aan in het toepassen en gebruiken van social media, zoals Facebook en Twitter, om klanten te bereiken en uw online conversie te vergroten. Social media kan als middel dienen om op een innovatieve en efficiënte manier te communiceren met bestaande en nieuwe klanten, uw online reputatie te verbeteren, en de conversie en vindbaarheid van de uw website te vergroten.

In de workshop wordt er op praktische wijze uitgelegd wat de laatste ontwikkelingen en functionaliteiten van de diverse social mediakanalen zijn en hoe deze het beste worden toegepast. Het unieke van de workshop is de combinatie van een heldere uitleg in de presentatie en de praktische toepassing hiervan op de eigen kanalen van de organisatie. De betrokken medewerkers gaan direct zelf aan de slag en volgen de instructies mee op het scherm. ‘Door relevante kennis met praktijk ervaring te combineren kunnen de medewerkers hierna direct zelf aan de slag’ aldus Jerry van Leeuwen, eigenaar en directeur van SYcommerce.

De workshop biedt praktische toepassingen en zichtbare resultaten doordat er direct met de social media kanalen van de organisatie wordt gewerkt. Hierbij wordt voorbij gegaan aan de trends en wordt er gekeken naar de verschillende mogelijkheden met Social Media, de strategische toepassing, de interne implementatie in de organisatie, praktische voorbeelden, en succesvolle cases.

De workshop wordt afgestemd op de vooraf afgesproken doelstellingen, kanalen, en het niveau van de aanwezigen. Ook tijdens de workshop wordt er flexibel omgegaan met het verschil in niveau en is er veel ruimte voor vragen en individuele ondersteuning. Eerdere klanten van de workshop maken nu succesvol gebruik van social media om in contact te komen met de doelgroep, nieuws en updates te verspreiden, en innovatieve oplossingen met social media te bedenken.

De Chronisch Gehandicapten Raad (CG Raad) heeft bijvoorbeeld voor leden van de website Leefwijzer.nl een social media workshop aangeboden. ‘De presentatie werd echt goed af gestemd op het zeer gevarieerde niveau van de deelnemers’ aldus Jeroen Stok namens de CG Raad. Ook bij Hotel Casa 400 uit Amsterdam heeft SYcommerce het gebruik van social media geïntroduceerd. Mede hierdoor heeft Hotel Casa 400 de prijs en titel ‘Hotelconcept of the Year 2011’ gewonnen, onder andere door de ‘actieve en innovatieve manier van marktbewerking via social media’.

Bekijk hieronder de flyer voor de Social Media Workshop en neem voor meer informatie of een vrijblijvende voorstel contact met ons op.