Industry Leader in Digital Business

Mobiele webscan: subtiel stuivers schuiven met de oranje leeuw

De herfst staat voor de deur, klapperende deuren, huilende wind, een kop chocolademelk en lekker met de tablet of smartphone op de bank. Zaken doen! Nederland is in de afgelopen twee jaar volledig mobiel geworden. We zien internetters en shoppers in de trein en tram, maar ook thuis is de ‘couch consumer’ in opkomst. Hoe mobiel is jouw bedrijf? SYcommerce – Online Professionals uit Arnhem – adviseert over optimalisatie, usability en conversie van mobiele websites. Deze aflevering gaan we stuivers schuiven met de oranje leeuw van ING.

De website van ING op iPad

Op de iPad – en andere tablets – schakelt de website naar de volledige versie. Dit werkt pettig en is een goede keuze van ING, zo wordt het substantieel grotere scherm van tablets goed benut.

m.ing.nl

Wanneer we op onze test-iPhone het domein www.ing.nl invoeren zijn we blij verrast. Direct herkent een script dat er een mobiel apparaat aan de digitale poort staat te rammelen. Gevolg? Een doorverwijzing naar het subdomein van de volledige website: m.ing.nl. Ondanks de wat geestige domeinnaam – gaan we kijken naar een serie porseleinen vazen? – is dit een goede service aan de bezoeker. Een splash-pagina, een informatiescherm vóórdat de website getoond wordt, informeert de gebruiker over het bestaan van de mobiele app. Afhankelijk van het besturingssysteem (OS) van de gebruiker wordt direct de mobiel bankieren app voor het juiste platform aangeboden, mét een verwijzing naar respectievelijk de App store,  Play store, App World of Windows phone store. Mobiele apps worden in deze mobiele webscan niet meegenomen.

Homepage

De homepage is overzichtelijk en helder en bestaat uit een aantal elementen. Links bovenin vinden we het logo van de bank, deze verwijst naar de homepage. Een zoekfunctie is niet opgenomen. Rechts bovenin is gekozen voor een uitklapbaar menu met vier items: Home, Locaties, Contact en Actueel.  Deze functionaliteiten komen terug onder de carrousel. Het dupliceren van deze functies biedt geen meerwaarde en is zonde van de schaarse ruimte die beschikbaar is op een mobiel scherm. De gekozen elementen zijn wél goed en volledig toegespitst op de mobiele gebruiker. Want wat wil die mobiele gebruiker? Snel een automaat vinden, of een kantoor. Of contact opnemen, omdat je pasje zoek is. Op die wensen speelt ING goed in.

Functioneel?

Er worden handige functionaliteiten geboden. We diepen er een paar uit. Via een Google-maps plugin kan er eenvoudig naar dichtstbijzijnde kantoren gezocht worden. Er kan ook gekozen worden of alleen automaten of ook kantoren getoond moeten worden. Directe telefonisch contact opnemen is ook mogelijk. De voordelen van mobiel – zoals positiebepaling  en gespreksfunctionaliteit– worden dus goed benut.

Voor gebruikers met wat meer tijd is er een nieuwspagina beschikbaar, met recent nieuws. Deze inhoud is vergelijkbaar met die van de ‘gewone’ ING-site. Helaas ontbreekt er informatie over veel van de producten van ING: er zijn geen informatiepagina’s over lenen, sparen, hypotheken of beleggen. Ook informatie over de organisatie zelf ontbreekt. Als ING de couch consumer of  geïnteresseerde investeerder hier zou bedienen met relevante informatie zou de website boven de status van een puur functionele ‘tool’ uitstijgen en een écht kanaal worden.

Gebruiksvriendelijkheid

De mobiele website van INGBelangrijk bij een mobiele website is dat onderdelen die er klikbaar uitzien (links en buttons) ook daadwerkelijk klikbaar zijn. Hier heeft ING de zaken goed op orde. De feedback die een link in de tekst zou moeten geven is iets minder: de links veranderen niet van kleur. Bij een langzamere verbinding kan de gebruiker in het ongewisse blijven of zijn actie uitgevoerd wordt.

Contact opnemen met ING? In plaats van een formulier, wat vaak een obstakel vormt, heeft ING er voor gekozen om schriftelijke vragen via e-mail te laten verlopen. E-mail programma’s van mobiele apparaten zijn goed ingericht op gebruiksvriendelijkheid: een slimme zet van de oranje leeuw.

Conversie

De mobiele website is sterk gericht op het converteren naar de mobiele applicatie. Eén van de drie advertenties in de carrousel is gericht op het gebruik van de applicatie. Het splash-pagina dat getoond wordt voordat de mobiele site bezocht kan worden stuurt hier ook al op aan. De intenties van ING hierin zijn goed, maar ze laten kansen liggen voor andere conversie. Het meer aanbieden van eenvoudige producten of ‘financiële checks’ is bij uitstek iets waar een mobiele gebruiker – op zoek naar een kantoor, pinautomaat of contact – gevoelig voor zou kunnen zijn. Een banner met de tekst: “Zijn uw aankopen wel goed verzekerd?” met een directe koppeling naar een check kan productvraag creëren. Gepersonaliseerde acties die gericht zijn op de drie specifieke doelgroepen die op de homepage wél terugkomen kunnen mobiele conversie ook nog verder verhogen. Jongeren en studenten zullen veel gebruik maken van de app en zijn gevoelig voor gepersonaliseerde content.

Conclusie

De mobiele website van ING is dik in orde. De belangrijke aspecten die relevant zijn voor een mobiele gebruiker zijn aanwezig. Toch kan de ING haar eigen belangen nog beter dienen door vooral op de homepagina de dubbele content te vervangen voor content die meer gericht is op conversie of actie: mensen aanzetten tot het doen van een check, lezen van informatie of het aanvragen van een gesprek. Als de mobiele klant in het menu aan kan geven wat voor klant hij/zij is: zakelijk, student of bijvoorbeeld op zoek naar vacatures, dan kan de site nog meer bieden: voor klant én bank!

Pluspunten

+ Heldere, overzichtelijke homepage
+ Duidelijke promotie mobiel bankieren app
+ Gebruiksvriendelijkheid
+ Contactgegevens en koppeling met belfunctie telefoon
+ Locatie van kantoren en bankautomaten

Verbeterpunten
– Informatie over de organisatie en diensten
– Dubbele content op de homepagina
– Conversie en promotie van dienste
– Aanbieden van quick-check
– Gepersonaliseerde content

Spiderdiagram SYcommerce

 

Jouw mobiele website gratis gescand?

SYcommerce scant en analyseert in het volgende nummer van ICT/Magazine misschien wel jouw mobiele website. Dat kan helemaal gratis! Geef je op voor de mobiele webscan en we maken een grondige analyse van jouw website. Stuur je reactie naar de redactie van ICT Magazine: redactie@dnu.nl

SYcommerce – online professionals – heeft meer dan tien jaar ervaring in  weboptimalisatie, conversieverbetering en usability-vraagstukken in uiteenlopende sectoren.