Industry Leader in Digital Business

Intershop wederom leider in categorie B2B Commerce Platformen volgens Forrester Research

Amsterdam, 3 april 2017Intershop, de grootste onafhankelijke technologieleverancier voor omni-channel commerce-oplossingen, wordt door het vooraanstaande analistenbureau Forrester Research, wederom als een leider in de categorie B2B commerce platformen bestempeld. Het rapport, ‘The Forrester Wave™: B2B Commerce Suites, Q1 2017’ kent Intershop een tweede plaats toe voor wat betreft specifieke B2B-functionaliteit en zelfs een eerste plaats in de categorie Solution Architecture.

Volgens het rapport sluit de Intershop commerce-engine uitstekend aan op de behoeften van merkfabrikanten, distributeurs en wholesalers die hoge eisen stellen aan online-ondersteuning van alle verkoopkanalen, de behoefte hebben aan uitgebreide ‘out-of- the-box’ B2B commerce-functionaliteit en flexibiliteit wensen voor wat betreft tarieven en licenties.’

Het nieuwe Order Management Systeem van Intershop krijgt een speciale vermelding in het rapport, als ook de sterke commerce kwaliteiten van de Intershop Commerce Suite die blijken uit functionaliteit zoals promoties, channel management, maar ook de maatwerk-opties, de krachtige technische roadmap en het uitgebreide netwerk van gespecialiseerde partners.

B2B-organisaties ontwikkelen steeds meer geavanceerde digitale commerce-kanalen en breiden ook steeds vaker buiten hun traditionele markten uit. Deze trend blijkt uit het recent verschenen onderzoeksrapport van Vanson Bourne, ‘Taking the fast track into the digital future of B2B commerce”. Het in opdracht van Intershop uitgevoerde onderzoek benadrukt bovendien het belang van de juiste technologische commerce infrastructuur om B2B-organisaties de mogelijkheden van digitalisering volledig te kunnen laten benutten.

Roelof Swiers, Countrymanager Benelux van Intershop, zegt hierover: “Een krachtig B2B commerce platform helpt producenten, distributeurs en groothandelaren om de digitale transformatie van zowel hun verkopen als van hun customer management en services processen te verbeteren en kansen te benutten. Door onze langdurige en uitgebreide ervaring in het B2B-segment, doorgronden wij de commerce behoeften van de B2B-markt als geen ander, om deze vervolgens te vertalen naar een krachtig platform met veel geïntegreerde B2B-functionaliteit. Het Intershop platform kan bovendien flexibel aangepast worden aan de specifieke wensen van klanten. Onze klanten zijn veelal ambitieuze bedrijven die nog maar net online begonnen zijn en organisaties die een volgende stap zetten en alle kansen die e-commerce bieden kan willen benutten. We zijn dan ook erg tevreden dat Intershop als een leider in de B2B-handelsmarkt wordt erkend.”

Het onderzoeksrapport van Forrester kan hier worden gedownload:
http://www.intershop.com/forrester-wave- b2b-commerce- suites-2017.

  • Hoogste score in categorie Solution Architecture
  • Tweede plaats op basis van specifieke functionaliteit.
  • Speciale vermelding: ‘Commerce kerncompetenties … blijven sterk’, ‘Technisch uiterst sterke roadmap’, ‘Uitgebreid partnernetwerk’