Industry Leader in Digital Business

Google AdWords: de diverse voordelen van breed adverteren

Google AdWords biedt de mogelijkheid om meer of minder controle uit te oefenen over de zoekopdrachten waarop je met een advertentie gevonden wilt worden (aan de hand van zoektypen). Zo is het mogelijk heel gericht een advertentie te tonen bij één exact woord, en op niets anders, bijvoorbeeld vakantiehuis in Zweden (maar niet chalet in Zweden of vakantiehuis huren in Zweden). Je kunt er ook voor kiezen heel breed te adverteren, door aan te geven dat je op alles wilt adverteren dat te maken heeft met vakantie in Zweden. Een advertentie kan dan verschijnen bij vakantiehuis in zweden, maar ook fietsvakantie in zweden, of wellicht chalet huren Lapland.

Zoekmachineadverteren: Breed vs. exact

Bij een nieuwe advertentiecampagne in AdWords is het altijd de uitdaging een balans te vinden tussen breedte en focus. Adverteer je exact? Dan mis je waarschijnlijk relevant verkeer, omdat mensen verschillende zoekopdrachten gebruiken om jou te vinden. Adverteer je breed? Dan gaat er een deel van je budget op aan betaalde klikken van mensen die (net) niet op zoek zijn naar wat jij aanbiedt.

De AdWords balanceeract

Tenzij je precies weet welke woorden men gebruikt om jou te vinden – wat maar heel zelden voorkomt – moet je een balans vinden tussen de precisie van exacte zoekwoorden en de breedte van brede zoekwoorden. In dit proces leer je vanzelf welke zoekopdrachten voor jou relevant zijn, en welke je moet uitsluiten. Hoewel je wat kosten zult maken voor irrelevante klikken, zul je tegelijkertijd nieuwe, onverwachte zoekopdrachten tegenkomen die een geïnteresseerd publiek naar je website kunnen brengen.

AdWords zoektypen
AdWords zoektypen (bron: Inside AdWords blog)

Vergezochte zoekopdrachten

Naast de informatie die je met breed adverteren kunt inwinnen, geeft het ook een uniek kijkje in de diversiteit aan zoekopdrachten op ’s werelds grootste zoekmachine. AdWords biedt namelijk overzichten van alle zoekopdrachten die hebben geresulteerd in een klik. Ik heb een paar wonderlijke, grappige of onbegrijpelijke zoekopdrachten voor je op een rijtje gezet.

In een campagne voor educatieve software blijkt er sprake van een noodgeval:

"Engels voor kids nu meteen"

Google knows everything. Ze kunnen dan ook vast en zeker helpen met hoofdstuk 2.3 van Engels.

"uitleg over grammatica engels hoofdstuk 2.3"

Je bent nooit te oud om te leren, zo is het maar net, maar om je daar in groep 5 al zorgen over te maken.

"je bent nooit te oud om te leren engels voor groep 5"

Een advertentie in campagne voor een huizensite wordt aangeklikt door iemand die heel andere goederen te koop heeft.

"wapens te koop aangeboden"

In een winkel zeg je het niet graag als je gewoon het goedkoopste wil. Online kan dat wel:

"ik ben op zoek naar de goed koopste nieuwe scooter"

Op Internet is het eenvoudig om de beste deals te vinden.

"gratis huis en inrichting"

Het is dan wel niet gratis, voor een huis is onderstaande zeker een scherpe prijs.

"huis op funda zetten voor 595 euro"

Gratis accessoires bij aankoop van een scooter, dat is ook een goede deal. Maar zoveel?

"aangeboden nu maar liefst 35000 gratis accessoires bij aanschaf vespa"

Breed adverteren is een goede manier om informatie in te winnen over het zoekgedrag van potentiële klanten. Die informatie kan worden gebruikt om een AdWords-campagne uit te breiden en te optimaliseren. De uitdaging is de balans te houden tussen breedte en focus. Een account met teveel exacte zoekwoorden is onbeweeglijk en biedt weinig potentie, een account met teveel brede zoekwoorden is een oncontroleerbaar en soms letterlijk een lachertje. Hoe houdt u het midden?