Industry Leader in Digital Business

Case: Let’s go Brazil!

Homepage Let's Go Brazil

Braziliaanse sfeer proeven doe je op letsgobrazil.nl! SYcommerce lanceerde in 2012 het kleurrijke platform dat Brazilie? naar Nederland haalt. Het combineert een website vol sfeer en beleving met een webshop boordevol smaak om uiteindelijk het grootste Braziliaanse portaal in Nederland te worden.


 
Ontstaan uit een grote passie voor het land maakt Letsgobrazil.nl het met veel plezier voor iedereen mogelijk dit prachtige land te ontdekken. De redacteuren houden het laatste nieuws voor je bij, delen de nieuwste trends in muziek en praten je bij over alle andere culturele zaken. Natuurlijk houden zij je ook op de hoogte van het nieuws rondom het WK van 2014 en de Olympische Spelen die in 2016 in Brazilie? gaan plaatsvinden.
 
In de bijbehorende webshop (zie foto hieronder) vindt je als bezoeker daarnaast diverse origineel Braziliaanse producten, zoals het wereldberoemde Guarana?, maar ook Serenata de Amor en Pao de Queijo.

Drinkguarana.nl

Let’s go!

Om het grootste Braziliaanse portaal in Nederland te worden dienen de drie pijlers in het concept als stevig fundament:

  1. een informatieve website;
  2. een community;
  3. en een webshop.

Daarnaast versterken deze onderdelen elkaar door samen te werken. Hoe werd het portaal precies opgebouwd? Van niets naar Let’s Go Brazil…
 
De mensen achter Let’s Go Brazil hebben een passie voor het land Brazilie?. Let’s Go Brazil is het platform waar mensen met dezelfde passie bij elkaar komen. Door het meest populaire drankje van Brazilie? aan te bieden komen mensen die Brazilie? kennen van hun werk, vakantie of afkomst bij elkaar. Deze mensen zijn meer dan alleen klanten: ze zijn fans van Brazilie?.

Een multifunctionele basis

De website en -shop van Let’s Go Brazil zijn gebouwd in WordPress Multisite. Handig omdat alles vanuit een plek wordt gei?nstalleerd en beheerd en het deelt daarnaast ook thema’s en plug-ins. WordPress Multisite biedt Let’s Go Brazil de mogelijkheden om online mee te groeien met haar ambities.
 
Ook de webshop is een WordPress-feature. Deze maakt het mogelijk bestellingen eenvoudig te administreren. Het voordeel van deze module is dat die gemakkelijk uit te breiden is met verschillende facturatiemogelijkheden een helder inzicht geeft in de openstaande en behandelde facturen.

Braziliaans stijlicoon

Lets Go BrazilVoor het ontwerp van de verschillende websites – www.letsgobrazil.nl, www. drinkguarana.nl en www.letsflybrazil.nl – is een overkoepelende huisstijl belangrijk. Leidend daarin is het Let’s Go Brazil-logo. kernwoorden die gebruikt zijn bij het ontwerpen: positief, kleurrijk, jong, dynamisch en werelds. Uiteraard zijn de kleuren van Brazilie? – geel en groen – ook essentieel geweest bij het ontwikkelen van de huisstijl.
 
Om sfeer neer te zetten is het belangrijk goed beeldmateriaal te gebruiken. In de beeldbanken (bijvoorbeeld sxc.hu of picjumbo.com) vindt u prachtig rechtenvrij beeld van de mooiste Braziliaanse steden, het carnaval en prachtige mensen. Als starter maakt Let’s Go Brazil dankbaar gebruik van dit materiaal, maar ze investeerde wel in eigen productfotografie voor de webshop. Ze dragen bij aan de authenticiteit en geloofwaardigheid van het merk.
 
Maak gebruik van eigen productfotografie, omdat je dan:

  • niet te maken hebt met auteursrecht van anderen;
  • de fotografie kunt aanpassen aan jouw eigen huisstijl;
  • in de Google-beeldbank beter opvalt.

 
Volgende in week deel 2! meer over content, going social, rich snippets en een klein beetje offline…

Laat een reactie achter