Industry Leader in Digital Business

Case: Let’s go Brazil! (deel 3)

Homepage Let's Go Brazil

Braziliaanse sfeer proeven doe je op letsgobrazil.nl! SYcommerce lanceerde in 2012 het kleurrijke platform dat Brazilie? naar Nederland haalt. Het combineert een website vol sfeer en beleving met een webshop boordevol smaak om uiteindelijk het grootste Braziliaanse portaal in Nederland te worden. Vandaag in deel 3 – het laatste deel – van onze driedelige case over het opzetten van dit platform; klanten worden vrienden en do’s and dont’s…

Klanten worden vrienden

Passie is wat de organisatie achter Let’s Go Brazil bindt met bezoekers en klanten. we behandelen onze klanten als onze vrienden door veel service te bieden. Voor vrienden wil je zorgen, voor klanten moet je ook zorgen. Een bezoeker ontvangt altijd bij zijn of haar bestelling een persoonlijke brief met een korte uitleg over het product, inclusief bewaar- en consumeeradvies. De betrokkenheid van de klanten blijkt bijvoorbeeld uit het grote aantal foto’s dat op social media wordt gedeeld nadat een bestelling bij de klant is gearriveerd.

Quote klant: ‘…voor voetbalinfo moet je dus niet bij mij zijn, maar gelukkig heeft Let’s Go Brazil wat cijfers en feiten op een rijtje gezet, zodat je weer kunt meepraten bij het koffieapparaat…’

Door een goede, persoonlijke relatie met klanten op te bouwen worden herhaalaankopen vanzelfsprekender. klanten doen daarnaast ook aanvragen bij Let’s Go Brazil voor specifieke producten uit Brazilie?. Door klanten te allen tijde te helpen, te adviseren en service te geven bouw je een persoonlijke relatie met ze op.

Van een klein begin is Let’s Go Brazil inmiddels – via het drankje Guarana? – ontwikkeld tot een community die constant blijft groeien. Het concept werd zelfs genomineerd voor de Cross Border Challenge van het jaarlijkse Cross Border Event en krijgt daardoor de mogelijkheid zijn eerste stappen in Duitsland te maken.

De do’s en dont’s bij het opzetten van een online portal me?t webshop

Do’s: ?

  • Geloof in jezelf. Ideee?n voortgekomen uit een passie kun je makkelijker verkopen. ?
  • Overtuig! Promise it, Picture it en Proof it. ?
  • Denk na over ‘nazorg’, essentieel om van unieke klanten terugkerende klanten te maken. ?
  • koppel het product aan beleving, schets een situatie waarin jouw product tot zijn recht komt.

Dont’s: ?

  • Meer bieden dan je aan kunt. Ga voor kwaliteit in plaats van kwantiteit. ?
  • Pushen. De consument maakt zijn eigen keuzes, je kunt alleen jouw product tonen op het juiste moment en zorgen voor een fijne top-of-mindpositie. ?
  • Je anders voordoen dan je bent. Juist bij de producten van Let’s Go Brazil, waar een hoge funfactor van belang is, prikken klanten hier zo doorheen. Wees authentiek en ga uit van je eigen kracht. ?
  • Buiten je eigen niche treden. Focus op de eigen gekozen niche en treedt daar niet buiten. De kracht zit hem in de specificiteit van de niche. De rest vormt alleen maar ruis.

Laat een reactie achter