Industry Leader in Digital Business

Case: Let’s go Brazil! (deel 2)

Homepage Let's Go Brazil

Braziliaanse sfeer proeven doe je op letsgobrazil.nl! SYcommerce lanceerde in 2012 het kleurrijke platform dat Brazilie? naar Nederland haalt. Het combineert een website vol sfeer en beleving met een webshop boordevol smaak om uiteindelijk het grootste Braziliaanse portaal in Nederland te worden. Vandaag in deel 2 van onze driedelige case over het opzetten van dit platform; content, going social, rich snippets en een klein beetje offline…

Content

Begin 2013 waren er bijna vijf miljoen .nl-domeinen geregistreerd en hoewel niet allemaal in gebruik is het nai?ef om te denken dat je de enige bent. Let’s Go Brazil is dus een sfeervolle, rijk gevulde speld in een enorme hooiberg. Hoe wordt ze gevonden?

Let's Go Brazil contentFrequent nieuws en blogs posten is een intensieve bezigheid, het kost tijd en geld, maar kan wel heel veel opleveren. Let’s Go Brazil ontwikkelde een contentstrategie die lijkt op het A-B-C-linkbuilden, waarbij A linkt naar B, B verwijst naar C en C weer koppelt naar A. De aansluiting die ontstaat is niet alleen goed voor het imago richting jouw bezoekers. Ook Google ziet deze manier van linken als zeer waardevol. Resultaat: hogere linkwaarde en betere zichtbaarheid in de zoekmachine.

Naast regelmaat is reinheid van de inhoud belangrijk. Eerlijke, unieke content altijd in de tone-of-voice van Let’s Go Brazil cree?ert vertrouwen bij de bezoeker. Een community bouwen rondom de website en webshop zorgt ervoor dat het merk nog meer gaat leven.

Going social

Intensieve inzet van marketing en communicatie heeft ervoor gezorgd dat Let’s Go Brazil een vliegende start kon maken. Social media laten fungeren als klankbord voor jouw community maakt het makkelijker om middels mond-tot-mondreclame bekendheid te genereren.

Laat ook op jouw website voldoende zien dat je op social media ook benaderbaar bent. Implementeer de Likebox en voeg per artikel de makkelijk te delen social icons toe.

Waar mond-tot-mondreclame lastig te meten is kan er met Facebook-advertising zeer gericht ingezet worden op specifieke doelgroepen. Dankzij de koppeling van statistieken met Google Analytics wordt er daarnaast uitvoerige targeting gedaan. Door de zeer nauwkeurige verzameling van bezoekers- en device data gecombineerd met socio-demografische gegevens, wordt de meest relevante doelgroep zeer efficie?nt bereikt.

Dankzij de Cross Border Challenge-nominatie krijgt drinkguarana.nl geregeld aandacht in Twinkle Magazine.

Google Rich Snippets

Let’s Go Brazil boekt met behulp van Rich Snippets goede resultaten in Google. Naast de algemene, wervende tekst in 155 tekens wordt ook door een sterren- systeem aangegeven hoe de producten worden beoordeeld. Daarnaast zijn de kosten en de voorraad direct zichtbaar. Deze optimalisatie leverde ruim drie keer meer bezoek op.

Rich Snippets (de ratings en tekst die worden weergegeven onder elk zoekre- sultaat) zijn bedoeld om gebruikers een idee te geven van wat er op de pagina staat en waarom de pagina relevant is voor hun zoekopdracht.

Offline ruiken en proeven

Naast alle online activiteiten is het voor de beleving rondom de producten belangrijk ze ook fysiek te tonen. Immers proeven en ruiken behoort online nog niet tot de mogelijkheden. Deelname aan het Multicolor Event op 19 en 20 oktober 2013 in de Jaarbeurs Utrecht was voor Let’s Go Brazil dan ook de ultieme offline promotiekans. Met grote nauwkeurigheid werd dit evenement geselecteerd vanwege de bijzondere match met bezoekers. Honderden bezoekers konden onder andere Guarana? proeven.

Laat een reactie achter