Op 12 juli kondigde Google 4 nieuwe functies aan voor Performance Max campagnes. De reden dat Google de laatste tijd veel nieuwe functies lanceert voor het campagnetype Performance Max zal waarschijnlijk te maken hebben met het feit dat vanaf 15 augustus alle Smart Shopping campagnes automatisch worden omgezet naar Performance Max.

Wat betekenen deze nieuwe functies voor jou?

De nieuwe functies gaan jou op 3 vlakken verder helpen. Je krijgt namelijk:

  • Meer ideeën om jouw resultaten te verbeteren.
  • Meer mogelijkheden tot het finetunen van Google haar slimme biedstrategieën.
  • Meer transparantie in jouw prestaties.

Uitleg

Schommelen de prestaties in jouw Performance Max campagne en heb je geen idee hoe dit komt? Wellicht dat de nieuwe functie Uitleg je meer inzicht kan geven! Deze functie geeft voor bepaalde waarden in de data tabel weer waarom deze prestaties fluctueren.

Daarnaast geeft Google in sommige gevallen naast de uitleg van een fluctuatie ook een aanbeveling hoe je jouw prestaties kunt verbeteren.

Optimalisatiescore

De optimalisatiescore geeft door middel van een percentage tussen de 0 en 100% weer hoe optimaal jouw campagne is ingericht. Bij een optimalisatiescore van 100% is de campagne optimaal ingericht. Vanuit de optimalisatiescore wordt je doorgestuurd naar de aanbevelingen welke vertellen wat je moet doen om een hogere optimalisatiescore en daarmee betere resultaten te behalen.

Seizoensgebonden aanpassing

Met Seizoensgebonden aanpassingen bent u in staat om uw slimme biedstrategie te informeren over verwachte wijzigingen in het conversiepercentage door een promotie of aanbieding.

In slimme biedstrategieën worden de standaard seizoensgebonden evenementen zoals Black Friday of kerst al standaard meegenomen. Het gaat dus echt om promoties of aanbiedingen buiten de standaard evenementen om.

Google adviseert om gebruik te maken van deze geavanceerde tool bij aanbiedingen die tussen de 1 tot 7 dagen duren.

Gegevensuitsluitingen

Door middel van Gegevensuitsluitingen is het mogelijk om een slimme biedstrategie te vertellen dat het data uit een bepaalde data range mag negeren. Dit is relevant op het moment dat je mogelijk problemen het ervaren met het doormeten van conversies waardoor de data die Google heeft verzameld niet accuraat is.

Heb je last gehad van downtime, bugs of tagging problemen? Dan kan het heel handig zijn om jouw slimme biedstrategie te informeren dat het deze gegevens moet uitsluiten.

Joost Ogink

Categorieën

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact op
Begin gesprek
SYcommerce via WhatsApp
Hallo,
Kunnen wij je misschien ergens mee helpen?